Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2. Medicatie helpt deze mensen, maar geneest de ziekte niet. Gelukkig is er steeds meer wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van leefstijlinterventies bij diabetes type 2. Zo ook voor het leefstijlprogramma ‘Keer Diabetes2 Om’ van Voeding Leeft.

Meer energie en minder medicatie

Eerder onderzoek toonde al aan dat de meeste deelnemers van Keer Diabetes2 Om na een half jaar minder medicatie gebruiken en/of gezondere bloedwaarden hebben. Recent onderzoek van het Louis Bolk Instituut wijst uit dat de leefstijlbehandeling ook op lange termijn effectief is. Dit laat zien dat mensen door Keer Diabetes2 Om duurzaam hun gedrag kunnen veranderen, met als resultaat meer energie en minder medicatie. Maar liefst 71% van de deelnemers kon na de behandeling stoppen met het gebruik van insuline.

Wat is Keer Diabetes2 Om?

Keer Diabetes2 Om is een leefstijlinterventie gericht op het omkeren van diabetes type 2. Deelnemers worden gedurende twee jaar door een multidisciplinair team begeleid op belangrijke leefstijlfactoren als voeding, beweging, slaap en ontspanning. Na het programma volgt een nazorgs- en inspiratietraject van 18 maanden. Sinds kort is er ook een digitaal programma te volgen dat door diverse verzekeraars wordt vergoed.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Keer Diabetes2 Om is geschikt voor mensen:

  • met diabetes type 2 die hiervoor medicatie gebruiken
  • tot een leeftijd van 80 jaar (tussen de 70 en 80 jaar in overleg)
  • met overgewicht (BMI>25) en/of een vergrote buikomvang
  • met voldoende motivatie voor een leefstijlverandering
  • die de Nederlandse taal beheersen
  • die toegang hebben tot internet en een e-mailadres

Meer grip op diabetes type 2

Het Diabetes Fonds vindt het belangrijk dat mensen met diabetes type 2 dankzij leefstijlinterventies als Keer Diabetes2 Om meer grip krijgen op hun ziekte. Door gezonder leven is mogelijk om de kwaliteit van leven te verbeteren en het risico op complicaties te verkleinen.

Ga voor meer informatie naar keerdiabetesom.nl

Steeds meer weten­schap­pe­lijk bewijs voor effectiviteit Keer Diabetes2 Om