Eindelijk is het zover! Alle mensen met diabetes tussen de 18 en 60 jaar ontvangen binnenkort een uitnodiging voor de coronaprik. En dat is enorm goed nieuws, bepaalde mensen met diabetes hebben namelijk een hogere kans op ernstige klachten bij corona.

Alle mensen met diabetes tussen de 18 en 60 jaar die jaarlijks de griepprik krijgen (of daarvoor worden uitgenodigd), ontvangen in mei een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Je krijgt dan een uitnodiging voor vaccinatie met het BioNTech/Pfizer of Moderna-vaccin.

Mensen met diabetes die door andere aandoeningen (zoals ernstig nierfalen) in de hoog-risicogroep vallen zijn al eerder uitgenodigd. Ook mensen boven de 60 jaar zijn al uitgenodigd, of kunnen snel de uitnodiging op de mat verwachten.

Uitnodiging van huisarts en prikken bij de GGD

Je ontvangt de uitnodiging van de huisarts. Met deze uitnodiging maak je een afspraak bij de GGD. De GGD geeft de vaccinatie op een GGD-priklocatie.

Binnen nu en een aantal weken

Niet iedereen krijgt op hetzelfde moment een uitnodiging voor de coronaprik. Dat gaat in fases omdat de voorraad vaccins beperkt is. Je kunt de uitnodiging dus binnen nu en een aantal weken verwachten.

Heb je eind mei nog geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met je huisarts.

Worden kinderen met diabetes ook gevaccineerd?

Kinderen krijgen nog geen coronavaccinatie, omdat kinderen (met en zonder diabetes) heel weinig kans hebben om erg ziek te worden van corona. Kinderen met diabetes type 1 komen dus voorlopig nog niet in aanmerking voor het coronavaccin.

Mensen met diabetes uitgeno­digd voor corona­vaccinatie