Bij diabetes horen vaak ook complicaties.We gaan er hier een paar bespreken.

Denk dan aan bijvoorbeeld:

De ogen
Helaas hebben veel mensen last van hun ogen, je kan slechter gaan zien. Oog problemen noemen ze dan ook wel ‘diabetische retinopathie’

De nieren
Dit is gelukkig een complicatie die steeds minder vaak voor komt .Maar helaas zijn er nog wel mensen die er last van krijgen.

Je hart en bloedvaten
Bij mensen met diabetes is er iets mis met de suikerstofwisseling. Diabetes is een risicofactor voor hart- en vaatziekten.

De zenuwen
Wij hebben in ons hele lichaam zenuwen, deze kunnen op een langer termijn schade oplopen door diabetes. Je kan last krijgen van neuropathie. Er zijn tegenwoordig steeds betere medicatie tegen neuropathische pijn. Maar de behandeling blijft moeilijk.

Je voeten
Veel mensen met diabetes krijgt last van hun voeten, het gevoel zal helaas ook verminderen waardoor een wondje niet opgemerkt word. Als deze geinfecteerd raken en gaan zweren kan het helaas wel eens voorkomen dat er maatregelen genomen moeten worden. Denk dan aan bijvoorbeeld amputatie. Dit is dan wel in een uiterst geval.
Naast al deze complicaties zijn er nog meerdere. Bij oa het diabetesfonds geven ze hier nog meer informatie over. Klik hier om deze informatie te bekijken.

Voor de meeste complicaties zijn er wel behandelingen maar het is altijd erg vervelend als je hier mee te maken krijgt.