Gezond en tegelijkertijd betaalbaar eten is lang niet altijd even makkelijk. Daarom start vandaag de campagne Appeltje-eitje van het Diabetes Fonds en Philips. Ruim 30.000 deelnemers ontvangen de hele maand oktober hulp om iedere dag een gezonde en tegelijkertijd betaalbare avondmaaltijd op tafel te zetten.

Ruim 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2. Daarbij krijgt in Nederland een derde van de huidige volwassen vanaf 45 jaar diabetes type 2. Nu de winter voor de deur staat is het extra belangrijk dat iedereen aan hun weerstand én eventueel overgewicht gewerkt. Gezond en tegelijkertijd betaalbaar eten is voor veel mensen echter een behoorlijke uitdaging.

Campagne Appeltje-eitje: een maand lang gezond en betaalbaar eten

Met de campagne Appeltje-eitje (1 t/m 31 oktober 2020) laten het Diabetes Fonds en Philips zien dat de gezonde keuze ook de makkelijke keuze kan zijn. Deelnemers kunnen zich gratis inschrijven voor Appeltje-eitje en ontvangen de hele maand oktober lekkere recepten, gezonde inspiratie, handige tips, kookvideo’s, mooie winacties en een gratis digitaal receptenboek.

Appeltje-eitje receptenboek

Speciaal voor Appeltje-eitje hebben Philips Chef Martin Senders en diëtist Kim Brouwers een receptenboek met gezonde, betaalbare gerechten en handige tips samengesteld. Het digitale receptenboek met 15 recepten is gratis te downloaden na inschrijving. Ook is er een uniek bewaarexemplaar met 31 recepten verkrijgbaar voor slechts € 8,95 (exclusief verzendkosten). Voor elk verkocht exemplaar gaat er een bedrag naar diabetesonderzoek.

Cashbackactie op geselecteerde Philips keukenapparatuur

Bij aankoop van geselecteerde Philips keukenapparaten die aangeschaft worden in oktober bij Bol.com is er een cashbackactie van € 20,-. Daarnaast doneert Philips per verkocht product € 5,- aan het Diabetes Fonds voor belangrijk diabetesonderzoek.

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Appeltje-eitje: een maand lang gezond en betaalbaar eten